Newsflash

Glezna si Picior
FRACTURA DE GLEZNA

Fractura de glezna semnifica faptul ca unul sau mai multe oase care alcatuiesc articulatia gleznei se fractureaza. De asemeni, este posibil ca pe langa aceste fracturi, sa existe si rupturi asociate ale ligamentelor.

O regula simpla: cu cat sunt mai multe oase fracturate la nivelul gleznei, cu atat insabilitatea articulara este mai mare si fractura este mai grava.

Citeste mai departe...
 
Entorsa de glezna

In caz ca banuiti ca aveti o entorsa de glezna, este bine sa va prezentati de urgenta la un medic, de preferinta traumatolog sau ortoped.  Daca nu puteti ajunge imediat la un medic atunci trebuie sa urmati regulile generale ale tratamentului unei entorse: repaus, gheata, compresiune si pozitie procliva.

Citeste mai departe...
 
Ruptura tendonului lui Ahile
Tendonul este o banda de tesut care conecteaza muschiul la os. Tendonul lui Ahile este situat in partea posteroinferioara a gambei si conecteaza musculatura posterioara a gambei la calcaneu. Principala actiune a acestui muschi este aceea de a facilita mersul prin efectuarea flexiei plantare
Citeste mai departe...
 
Durerea de calcai (Maladia Haglund)

Aceasta maladie este o crestere de dimensiuni a portiunii posterioare a piciorului (latirea calcaneului) care de cele mai multe ori duce la o bursita dureroasa, adica o inflamatie a bursei (un sac cu fluid care se gaseste intre tendon si os, cu scopul de a facilita alunecarea tendonului).

Citeste mai departe...
 

site destinat informarii pacientilor cu patologie ortopedica si traumatica

Design by www.pagini-internet.com